Un festival mai mare și mai sustenabil, după ce a trecut prin programul TRANSFORMATOR.


  • 60% din finanțarea CamperVan Fest 2024 a fost obținută în primele 3 luni după absolvirea programului TRANSFORMATOR cu ajutorul know-how-ului acumulat.

  • Primul produs sustenabil a fost dezvoltat după o idee cizelata în bootcamp-ul TRANSFORMATOR.

  • Tot acolo s-a născut și o idee de gamification care activează comunitatea pasionaților de outdoor life și ecoturism, implicând membri Asociației CamperVan România, fondata de Radu Tudoroiu din peste 22 de județe.

CamperVan Fest - creșterea sustenabilității după programul TRANSFORMATOR

“Când am fost acceptați la TRANSFORMATOR, Asociatia CamperVan exista de vreo 5 luni, dar ce făceam ca și comunitate există sub o formă sau alta din anul 2019. Organizasem două ediții de festival educațional și am încercat să păstrăm ideea de zero energy și de sustainable off-grid life cu care am pornit comunitatea CamperVan România.” povestește Radu.

Nu știa la ce să se aștepte când a completat formularul de aplicare, dar înțelesese că programul îi putea oferi răspunsuri la întrebări despre cum să își ducă proiectul-pasiune la un nou nivel de sustenabilitate și implicare a comunității.

Radu Tudoroiu - Președintele Asociației CamperVan

“Înainte de TRANSFORMATOR, nu aveam idei clare vizavi de ce facem cu asociația, ca inițiative civice care să schimbe ceva în bine. Programul TRANSFORMATOR mi-a deschis ochii în ceea ce privește lucrurile pe care putem să le explorăm în domeniile sustenabilității, dezvoltării durabile și turismului alternativ.”

Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care a reușit să le facă Radu a fost că după ce a început să înțeleagă termenii specifici din domeniul sustenabilității și-a adaptat discursul pentru a crește șansele de colaborare cu partneri și sponsori:

“Am învățat să spun ce facem și să folosim Sustainable Development Goals, SDG-urile, pentru a prezenta misiunea organizației noastre. Programul ne-a permis să vedem cum gândesc companiile ceea ce înseamnă sustenabilitate, să înțelegem cum să abordăm problema și cum să comunicăm astfel încât oamenii să înțeleagă exact pe limbajul cu care sunt ei obișnuiți.”

“La TRANSFORMATOR am făcut un Sutainable Transformation Canvas și o parte din ideile notate acolo sunt pe to-do-list-ul nostru în continuare; sunt idei bune care au apărut în discuții și pe care vrem să le punem în aplicare…pentru că a fost interesant de văzut ce facem și unde vrem să ajungem și au apărut niște lucruri la care nu m-aș fi gândit.”


Half for the people, half for the story.

Dincolo de promisiunea pe care o face programul TRANSFORMATOR, un motiv important pentru decizia de a se înscrie a fost feedback-ul bun dat de prieteni despre experiența avută:

 “I-am cunoscut pe cei de la Miradex care au fost în ediția anterioară și mi-a plăcut tare mult de ei. Discuția cu ei mi-a dat impresia că, pe lângă faptul că pot să înțeleg mai bine conceptele de sustenabilitate care se leagă direct cu stilul nostru de viață și cu asociația, am oportunitatea să întâlnesc și niște oameni foarte faini. Mi-am dorit să fiu înconjurat de lume cu care pot să schimb idei și de antreprenori care să aibă nivelul nostru de entuziasm.”

Dincolo de ideile cu care a plecat și noțiunile pe care le folosește pentru a duce mai departe proiectul CampervanFest, Radu Tudoroiu a ieșit cu rezultate concrete din programul TRANSFORMATOR:

        •      A creat un produs nou care crește sustenabilitatea asociației și care îi încurajează pe membrii comunității să recicleze.

        •      A obținut sponsori pentru un concurs de colectare a deșeurilor dedicat membrilor.

        •      A creat un mecanism concret de măsurare a impactului pozitiv pe care membrii asociației îl au în colectarea deșeurilor.

        •      Au devenit partneri în mecanismele de consultare ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe subiecte ce țin de turismul alternativ.

        •      A obținut 5 sponsori și 60% din bugetul pentru următoarea ediție a festivalului în primele 3 luni după ce a pus în aplicare ce a învățat în program.

Acum Radu are mai multe instrumente pentru a creste o asociație sănătoasă și implicată, dar și pentru a face un eveniment mai mare, mai curajos și mai frumos. Și, să nu uităm, cu siguranță și mai sustenabil! Pentru el și Asociatia CamperVan, TRANSFORMATOR a fost un adevărat incubator cu focus pe componenta de sustenabilitate.

Alătură-te și tu comunității TRANSFORMATOR și povestea ta de success poate deveni o sursă de inspirație pentru alți antreprenori preocupați de viitor!

Iar dacă cunoști pe cineva pentru care programul nostru ar fi de ajutor, trimite-i acest articol și încurajările să se înscrie.

Previous
Previous