Organizații care au devenit mai sustenabile cu TRANSFORMATOR
Începând cu anul 2024, afacerile operate în Uniunea Europeană care depășesc un anumit plafon financiar sunt obligate să își asume un pilon de responsabilitate în afaceri, care tranziționează de la viziunea pe termen scurt la o înțelegere a mediului socio-economic de viitor.
România este departe de a atinge obiectivele de dezvoltare sustenabilă din prezent, însă organizațiile mici și mijlocii, care sunt mai flexibile în procese decizionale și implementare, pot crea un ecosistem operațional aliniat standardelor pe termen lung.
IMM-urile și ONG-urile care s-au alăturat edițiilor trecute ale programului nostru de transformare sustenabilă sunt actori sociali care doresc să construiască un viitor mai sănătos, ghidat de principii inovative și responsabile.
Participanți 2022
IMM-urile și ONG-urile participante activează în domenii precum educație, servicii de îngrijire paliativă, design interior, alimentație și producție alimentară, industria creativă, producție artizanală, economie circulară, modă sustenabilă sau comerț.
Jooca
Jooca sunt o echipă de arhitecți de interior pasionați de design în toate formele sale. Misiunea lor este să creeze spații croite pe personalitatea clientului și să oferim soluții creative și ingenioase pentru oamenii care vor să trăiască simplu și frumos. Ei cred că amenajarea unui spațiu este un moment bun de schimbare și evoluție, atât personală, cât și la nivelul familiei. Își încurajează clienții să pună accent pe lucrurile esențiale, pentru a crea spațiu în casele și viețile lor.
favr.
Favr. cred că snack-urile pot fi sănătoase atât pentru consumatori cât și pentru planeta noastră. Ei au creat propriul concept de produse, care refolosește ingredientele utilizate în producerea berii, sucurilor și laptelui vegetal și au construit un business care face doar produse sustenabile. favr. doresc să dezvolte acest concept pentru a aduce produsele lor la cât mai mulți oameni și pentru a avea un impact cât mai benefic asupra mediului prin reducerea risipei. favr. este un concept gândit și creat în România.
Teach Stream
Proiect educațional de caritate al companiei Everymatrix, care s-a derulat timp de trei ani în două din Centrele de Zi ale Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Sector 2. Proiectul s-a conturat într-un ONG și își continuă activitățile în cinci Centre de Zi ale Direcției de Generale de. Asistenta si Protecția Copilului Sector 2 și Sector 4, având aceeași misiune: să ajute copiii defavorizați prin educație de calitate în trei domenii importante: Informatică, Matematică și Engleză.
Asociația Oricum (NOUA)
O echipă de entuziaști ai naturii, inspirați de noua generație de locuitori ai planetei, pe care și-au propus să îi inspire la rândul lor. Educația e o responsabilitate comună și organizația își propune să faciliteze procesul de învățare și să acționeze spre binele planetei, sub misiunea de a încuraja și susține părinții și copiii să devină cetățeni informați, curioși și responsabili. NOUA conține știri din domeniul educației de mediu, interviuri cu experți și oameni de știință, recomandări de activități.
Aspire for Education
ONG care promovează accesul la educație de calitate prin intermediul unor cursuri și programe de leadership, antreprenoriat și dezvoltare personală susținute de profesori de la universități de top din străinătate. Viziunea lor este să dezvolte o comunitate de lideri puternici, cu principii etice și abilități excepționale care provin din domenii profesionale și medii diferite. Misiunea lor este să descopere tinerii lideri, să îi ajute să faciliteze proiecte frumoase și cu impact social.
Tevia
Magazin naturist care facilitează accesul oamenilor din localitatea Marghita (județul Bihor) la o gamă largă de produse benefice sănătății. Toate produsele Tevia sunt destinate rutinei zilnice de întreținere a sănătății și sunt dezvoltate pe principii de nutriție, fitoterapie, gemoterapie, apiterapie, aromaterapie și cosmetologie. Scopul Tevia este de a oferi celor interesați o alternativă mai sănătoasă la produsele clasice și soluții adaptate nevoilor fiecărui client în parte.
Fundația Comunitară Galați
Fundația s-a născut din generozitatea și din dorința locuitorilor Galațiului de a aduce schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc. Pasiunea lor este Galațiul. Misiunea lor este transformarea Galațiului într-un oraș din care nu ai mai pleca. Activitățile variază de la cele filantropice și educaționale până la cele civice de mobilizare comunitară. Fundația mobilizează resursele comunității pentru a satisface nevoile comunității și dezvoltă o infrastructură locală a filantropiei.
Romanian Diversity Chamber of Commerce
ONG care promovează principiile diversității și incluziunii în comunitatea de business din România. RDCC este un forum de activități care reunește grupuri de stakeholderi, inclusiv femei, LGBTQ+, persoane de diferite etnii, persoane cu dizabilități și alte grupuri dezavantajate și lideri din comunitățile de afaceri. Viziunea RDCC este de a crea o organizație de afaceri care promovează oportunități de dezvoltare profesională, resurse comunitare și evenimente de networking.
Tonic Blend Kombucha
Tonic Blend oferă un gust bun și energie fără efecte secundare, într-un mod confortabil și autentic, făcând alegerile corecte pentru consumatori, sănătatea lor și mediu. „De ce-ul” a pornit din dorința de a contribui activ la o schimbare pozitivă în lume. Toate produsele Tonic-Blend sunt create după rețeta autentică, fără promisiuni nefondate, doar din ingrediente organice fermentate în sticlă și livrate nepasteurizate pentru ca oricine să se bucure de această minune a naturii numită kombucha.
Asociația Capace cu Suflet
Organizația a fost înființată în urma unei initiative civice la care s-a alăturat tot mai multă lume. Într-o propoziție: Capace cu suflet dă o însemnătate noua capacelor de plastic. În patru pași simpli, ar fi așa: 1. Colectează capace de plastic de tip HDPE și PP 2. Vând capacele către firme specializate 3. Rotunjesc sumele cu donații sau sponsorizări 4. Donează sumele rezultate înspre diverse cazuri umanitare sugerate de cei implicați în proiect.
Textile Care Expert
Textile Care Expert a fost înființată în 2017, un proiect dedicat trainingului și formării profesionale in industria curățătoriilor – spălătoriilor textile cu intenția de a ajuta antreprenorii si angajatii acestora în optimizarea proceselor și fluxului tehnologic. In 2020 a fost deschiderea centrului de training specializat în formare continuă. Un showroom dotat cu întreaga linie tehnologică specifică curățătoriilor, unde învățarea proceselor, fluxului tehnologic și managementului să fie predominant practică.
Miradex
Miradex este un business de familie activ de 30 de ani în Romania. Oferă expertiză în proiectare, producție și asamblare structuri prefabricate din lemn pentru clădiri rezidențiale, comerciale sau industriale.
IMM-urile și ONG-urile participante activează în domenii precum mediu, incluziune socială, educație non-formală, nutriție, sport și viață activă.
Participanți 2021
Micile Bucurii
Micile Bucurii este un ONG de mediu care încurajează indivizii și companiile să coexiste în armonie cu natura, prin training-uri, campanii de informare și ateliere practice. Dincolo de relația cu mediul înconjurător, această asociație nutrește în cei care le sunt alături importanța disciplinei interioare, a unei practici constante de conștientizare internă și a felului în care se reflectă aceasta în alegerile pe care le facem.
AFostOdata.net
Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture sprijină educația non-formală. Misiunea lor este să aceea de a produce conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii, cu sau fără deficiență de auz. Din 2018 construiesc un concept unic în România în format audio, dar și în limba semnelor române cu povești, basme, povestiri, fișe de lucru și quiz-uri interactive care pot fi accesate gratuit.
Efconic
Efconic este o agenție de producție publicitară care face reclamă pentru mediu mai curat, pentru o societate mai implicată și mai responsabilă și pentru o viață mai sănătoasă, din conștientizarea faptului că schimbarea trebuie susținută de la firul ierbii. Agenția are ca misiune să ajungă la cât mai multe produse și servicii sustenabile, pe care să le promoveze și să le ajute să-și îndeplinească obiectivele de lungă durată.
NutriCare.Life
Primul instrument de prevenție în nutriție, o platformă digitală a cărei misiuni este facă o viață mai lungă și sănătoasă accesibilă tuturor. Urmărind rezultatele studiilor și recomandările specialiștilor de nutrigenetică, această platformă vine în întâmpinarea nevoilor moderne de acumulare de nutrienți, de îmbunătățire metabolică și de a duce o viață echilibrată.
Asociația pentru educație în științele socio-umane (ESSU)
Asociația a pornit ca o inițiativă de a contribui la creșterea adaptabilității elevilor de astăzi la contextul socio-economic din următorii 30 de ani. În perspectiva unui viitor ultra-tehnologizat, atelierele de educație non-formală dezvoltate de ESSU aduc în prim-plan rolul competețelor-cheie din sfera științelor socio-umane în formarea adulților de mâine.
Sports Culture
Clubul Sportiv Sports Culture este o comunitate de sportivi care facilitează antrenamente de înot pentru copii și adulți deopotrivă. Membrii acestei inițiative s-au alăturat sub viziunea că împărtășirea experiențelor proprii multiplică beneficiile. Din acest motiv, motorul activității lor este împărtășirea experiențelor de învățare, de antrenare sau de participare la competiții sportive. Un alt liant al acestei comunități este misiunea de a se bucura împreună de o viață activă.
Gritty
Gritty Education este un hub educațional care antrenează superputeri, adică meta-competențe, aptitudini psihologice și trăsături de caracter care șlefuiește copiilor un mod de a gândi și o filosofie de viață care să ajute la navigarea cu succes a viitorului lor. Gritty oferă tabere urbane și de vară, ateliere și activități care ajută copiii să își îndeplinească potențialul de la vârste cât mai mici și să rămână flexibili în gândire și perspective.